Blogger Widget

2016. február 15., hétfő

Papírmasé kaspó egyszerűen

Liszt az van, de a tojás elfogyott. Ebből nem lesz palacsinta...
A tojástartóból viszont lehet menő kaspó, vagy tárolódoboz. És ehhez már tényleg csak liszt kell!



A tojástartót tépkedd kis darabokra és önts rá annyit vizet, hogy bőven ellepje.
Hagyd ázni kb. két napig. Amikor már kellően megszívta magát és megpuhult, turmixold össze egy botmixerrel. A legkönnyebben úgy tudod kifacsarni a vizet belőle, hogy kis gombócokat gyúrsz a masszából. Ezt a már túlságosan nedves masszát fogjuk összekeverni a csirizzel.



CSIRIZ = LISZT + VÍZ


Nagyon könnyű elkészíteni a csirizt, mivel gyakorlatilag csak liszt és víz keveréke, kicsit összemelegítve. Önts egy kisebb lábasba 2 dl hideg vizet, majd adj hozzá 3 púpozott teáskanálnyi lisztet. Közepesen hőfokon melegítsd addig, amíg a képen látható puding állaga lesz. Dolgozd össze a csirizt a papírmasszával.




Keress egy olyan dobozt,vagy kaspót, amit szívesen látnál kétszer, Gondold át, hogy olyan alakja van-e amire, ha a ráépített papírmasé rászárad, még mindig könnyedén le tudod róla húzni. Vond be celofánnal, vagy egy zacskóval és kezdheted is tapasztani a papírmasé masszáját.



Ha teljesen betapasztottad, akkor szépen egyengesd el, hogy szép legyen a felülete. Két-három nap alatt teljesen kiszárad. Ezután kell óvatosan leválasztanod a kaspóról. Kedvedre díszítheted szalagokkal, gyöngyökkel, vagy festheted akril, vagy zománcfestékkel.



Ha szeretnéd, hogy vízálló legyen, akkor mindenképp fesd be zománcfestékkel, vagy lakkal a belsejét is!

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a végeredmény és így legalább a sok fölösleges tojástartó is elfogy

    VálaszTörlés