Blogger Widget

2016. június 30., csütörtök

szép szappanom, szeretlek!

Ezeket a szappanokat egy kedves barátnőmmel készítettem, aki már igazán profi a szappanfőzésben, így nekem nagyon könnyű dolgom volt!



Nem készítettünk fotókat az elkészítés közben, mivel elég sötét volt és amúgy sem lett volna túl jó ötlet a lúg és sok olaj között piszkálgatni a gépet, úgyhogy ennek a bejegyzésnek nem az lesz a célja, hogy elmagyarázza hogyan kell szappant főzni, hanem inkább az, hogy mindenkit arra buzdítson hogy próbálja ki az otthoni szappanfőzést, mert egyáltalán nem bonyolult, és ilyen szép a végeredmény!

Az interneten rengeteg jó receptet találni, ajánlom például ezt az oldalt, de szerintem a legjobb és legélvezetesebb módja, ha először valaki olyannal csináljuk, aki már készített szappant, mert bizony a hozzávalók beszerzése például elsőre elég bonyolult lehet. Vannak tanfolyamok is, ahol pikk-pakk megtanulhatjuk a menetét, és nem nekünk kell kibogarászni a sok recept közül, hogy mit és hogyan.



Egyre több ismerősöm használ szappant tusfürdő helyett, úgyhogy az ő szülinapi ajándékukon már nem kell sokat gondolkoznom! ;)



Egy levendulás szappan egy kis levendulazsákkal meg még kedvesebb meglepetés lehet! Itt tudod megnézni hogyan kell készíteni!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése