Blogger Widget

2015. november 16., hétfő

könyvborító műbőrből

Egyik karácsonyra készítettem ezt a Bibliaborítót Márknak. Főleg az anyag miatt szeretnék róla írni, mert szerintem nagyon szép hatást kelt, olcsó és könnyen kezelhető.



Ilyen műbőrt sok méteráruboltban lehet kapni (vidéken is), ha beütöd a keresőbe, akkor biztosan megtalálod, hogy hozzád hol van a legközelebbi lehetőség. Körülbelül 2200.- Ft métere (140cm széles anyagnak), de mivel nekünk nem kell egy méter, ezért elég olcsón megússzuk.


Ebben a vékony műbőrben az a jó, hogy ellentétben a bőrrel nem kell előre kilyukasztani az anyagot, hanem bummbele, fogunk egy vastagabb fonalat (az enyémen horgolófonal van, de a gyöngyfűző cérna is elég erős hozzá) és el kezdünk varrni. Érdemes először egyik oldalról lyukasan haladni, valahogy így: - - - - - - - - (bocsi nem tudom a varrási szakszót), aztán az anyag másik oldaláról (fonákjáról) haladva kitölteni a lyukakat, így mindkét oldal szép lesz.

A műbőrben az is jó, hogy nem foszlik, így elég csak azokon a vonalakon végigmenned, ahol össze szeretnél varrni két anyagot, vagy ahol szeretnéd, hogy a varrás díszítsen, ilyen a Bibliaborító a középső része, ahova nem feltétlen kellene varrnunk, viszont bezárt állapotban, kívülről sokkal csinosabb, ha folytatjuk a vonalat.


Ha olyan Bibliatokot szeretnél varrni, mint a képen akkor ezek a számok érvényesek (a fenti kép mintájára, tehát a kiszabott anyagod a két oldali visszahajtással együtt 27,8+7+7=41,8cm és ebből hajtod be a két oldalt a 7cm-t).


Ha van egy szép emlékkönyved, füzeted, vagy esetleg fotóalbumod, amit szeretnél befedni, akkor azt ajánlom, hogy a folyamat közben néha-néha ellenőrizd a hosszt, és próbálgasd a befedni kívánt tárgyhoz. Ne felejtsd el, hogy bezárt állapotban is rá kell, hogy menjen.


A húgom készített ebből az anyagból borítéktáskát és laptoptokot is, úgyhogy nyugodtan engedd el a fantáziád, mert sok mindenre tudod használni! Tedd egyedivé! Varrj rá csipkét, más mintás anyagot, vagy használd a régi bőrdíszítő technikákat (lyukasztás, mintavágás, bújtatás...)!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése